Stormer Marine är ett ungt holländskt varv som bygger arbetsbåtar för krävande professionella kunder över hela världen.

Utöver fritidsbåtar levererar Stormer idag arbetsbåtar till myndigheter, entreprenörer, hamnverksamhet och räddningsorganisationer från Skandinavien till Afrika. Användningsområderna omfattar patrull, räddning, kontroll av föroreningar, brandbekämpning, övervakning, entreprenad, bogsering och transporttjänster.

Behöver ni en båt för ett speciellt ändamål?  Kanske Stormer Marine har lösningen för er.

Vi tar gärna emot förfrågningar rörande speciallösningar.

Stormer Porter 75 outboard. 32 kn med 150 hk Honda

Ladda ner Workboats foldern här!Workboats_files/Stormer_Workoats_Web.pdfWorkboats_files/Stormer_Workoats_Web_1.pdfshapeimage_1_link_0

Båtarna anpassas efter användningsområde och man väljer den lämpligaste drivlinan för uppgiften; utombordare, rak axel, aqumatic eller jet-drift. Styrplats fram, bak eller i mitten är möjligt liksom olika varianter av styrhytt. Allt för att passa verksamheten.

Stormer kombinerar det holländska båthantverket med den senaste tekniken inom marindesign, teknik, byggnation och framdrivning.

Holland - ”the Silicon Walley of yacht building”

Holland, med 17 miljoner invånare, är till ytan ungefär lika stort som Skåne och Småland ihop, 18% utgörs av vatten vilket har bidragit till en omfattande varvs- industri. Man brukar säga att Holland är ”the Silicon Walley of yacht building”. Mycket kunskap och teknologi är tillgänglig vilket är en stor fördel för de Holländska båtbyggarna som ofta arbetar i kluster vilket minimerar over-head kostnader och optimerar lagerhållning och logistik. Bristen på träd efter andra världskriget tvingade båtbyggarna att använda stål eller aluminium för båtbygge, sedan dess har de Holländska varven alltid legat i framkant när det gäller utveckling och byggnation av aluminiumbåtar.

”Beting” på Stormer Rescue 75 med  Yanmar 190 hk jet-drift

Skrovdörr på Stormer Porter 75, med 150hk Honda utombordare

Stormer Workboats finns i följande modell-serier och storlekar:

Porter 65 -120                    Tugboat 50-70

Rescue 55-75                     Patrol 85-100

Harbour 45-90                    Rib 75