Photo by Martin-Sebastian Kreplin

”I happen to know several sailors who do not like night sailing, having done too much of it already. They do not like the hardships of ocean racing in a sport that is supposed to be a pleasure....What they want is to sail in the daytime in pleasant weather and sail fast enought to get the sensation of sailing. The only thing that will satiate the desire of these men is the sailing machine, and they should be allowed to have it.”

- L. Francis Herreshoff, The common Sense of Yacht Design

Photo by Martin-Sebastian Kreplin

Photo by Martin-Sebastian Kreplin

Tejst vänder sig till den som söker något extra när det gäller seglingsupplevelse. Tejst är en seglingsmaskin för fartupplevelser och racing, och samtidigt en campingbåt och dagseglare för en eller två personer. Den är trailerbar och lättskött.

Tejst är konstruerad med fokus på fart i kombination med god hanterbarhet. Sittbrunn, segelhantering och trimfunktioner är planerade för maximal användarvänlighet. Allt med tanke på att ge så många sköna seglingstimmar som möjligt.


Så här skrev Bengt Jörnstedt efter att ha testseglat Tejst för tidningen SEGLING:

”Hon är pigg och reaktionssnabb, styrs med fingertoppskänsla. Med en man ombord är vikten ca 450 kilo, ändå är jollekänslan total. Känslan av säkerhet också, paradoxalt nog.”

Båtarna byggs med en kvalitetsnivå som man oftast förknippar med betydligt större och lyxigare båtar. Här är det funktion, enkelhet och kvalitet som gäller.

MER INFO OM TEJST FINNS HÄR!

Tejst -Den optimala dagseglaren

295 000

Prislista 2014

Tejst har långa slanka linjer och ett högt effektivt segelplan. Det rätande moment är stort tackvare ett djupt barlastat centerbord och krängbrädor.

Specifikation