G2

 

G2 är en optimal dagseglare, den är snabb, lättanvänd och vacker. De låga friborden och den centralt placerade sittbrunnen förstärker seglingsupplevelsen. Deplacementet är lågt och segelytan väl tilltagen. Skrovet är slankt och välbalanserat.


G2 byggs av holländska Jachtwerft Heeg som under lång tid har producerat Randmeer, vilken man byggt i ca 2000 exemplar. Randmeer är en av de största klasserna i Holland. Under åren har man ständigt förfinat sin produktion intill perfektion. Skrovet är lätt och starkt, kvalitén är av högsta klass. G2 är en uppföljare till succén med Randmeer och har hämtat inspiration från både Draken och Solingen.


Tanken med G2 är att erbjuda en båt som ger många sköna seglingstimmar. Därför är den konstruerad med fokus på enkelhet och prestanda. En båt man snabbt och lätt kommer iväg med, med eller utan besättning. Det ringa djupgåendet, 1,05 m, gör många grunda vikar tillgängliga. Den låga vikten, 750 kg, gör G2 trailerbar efter vanlig personbil.


G2 har ett unikt, patenterat, system för att snabbt och lätt fälla in utombordsmotorn i skrovet. Motorn är fäst vid en ram som via en hävstång lyfter motorn och öppnar en lucka i båtens botten. Under segling är botten helt slät.


Kölen är gjuten av en tenn-brons legering vilket ger låg tyngdpunkt och en enastående finish.

7,80 m

5,50 m

2,00 m

1,05 m

750 Kg

375 Kg

26 Kvm

5 Hkr

Composite (GRP)

Van de Stadt

G2

 

Dimensioner

L.ö.a.           

L.v.l.             

Bredd             

Djup               

Depl.         

Barlast        

Segelyta      

Motor       

Material      

Design   

G2 är utrustad med ett patenterat system för att enkelt fälla in utombordsmotorn i skrovet. Rullfocken, under däck, och den välplanerade men rena däckslayouten gör G2 extra användarvänlig. G2 är en båt som verkligen inbjuder till ”spontansegling”.

G2 har en mycket välplanerad och bekväm sittbrunn

En sprayhood som fungerar även under segling

Fler bilder på G2G2_bilder.html
RitningarG2_ritningar.html